Kuře na švestkách a víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce med 10 - 15 ks sušené švestky 150 g švestková povidla 4 ks kuřecí spodní stehno mletý černý pepř 1,5 dl červené dezertní víno 1 lžíce ostřejší grilovací koření
Postup Kuře na švestkách a víně
Postup přípravy receptu
-
Porce kuřete osolíme, opepříme, okořeníme ostřejším grilovacím kořením a naskládáme do pekáčku. Kořenit kuře je lepší více než méně
Švestková povidla rozmícháme s medem, vínem a přelijeme přes porce kuřete. Přidáme 10 - 15 sušených švestek nakrájených na poloviny, můžeme nakrájet i drobněji. Můžeme nechat tak hodinu či dvě uležet, ale není to nutné. Víno je lépe použít sladší, ovocné je vynikající. Já použil domácí rybízové víno
Kuře přiklopíme víkem a dáme péct doměkka v předehřáté troubě. Během pečení občas přelijeme sosem a před koncem odklopíme, aby nám zezlátla kůrčička
Kuře na švestkách a víně podáváme se šťouchanými brambory nebo chlebem.