Bramborová polévka s rukolou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 ks brambory
1/2 ks cibule
200 g rukola
mletý černý pepř
100 ml polotučné mléko
2 - 3 lžíce sušená zeleninová směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme Horalkou, solí a uvaříme doměkka. Pak 2 ks brambor a cibuli vyjmeme a do vroucího vývaru přidáme omytou rukolu, kterou povaříme asi 1 - 2 minuty

  2. Pak polévku tyčovým mixérem rozmělníme dohladka, osolíme a opepříme. Nakonec polévku zjemníme mlékem, vložíme zbývající brambory nakrájené na kousky a vše prohřejeme

  3. Bramborovou polévku s rukolou podáváme teplou s nasucho opečeným toastovým chlebem. Pro ostatní strávníky můžeme polévku zjemnit smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!