Bramborová polévka s rukolou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 5 ks brambory 1/2 ks cibule 200 g rukola mletý černý pepř 100 ml polotučné mléko 2 - 3 lžíce sušená zeleninová směs Horalka
Postup Bramborová polévka s rukolou
Postup přípravy receptu
-
Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme Horalkou, solí a uvaříme doměkka. Pak 2 ks brambor a cibuli vyjmeme a do vroucího vývaru přidáme omytou rukolu, kterou povaříme asi 1 - 2 minuty
Pak polévku tyčovým mixérem rozmělníme dohladka, osolíme a opepříme. Nakonec polévku zjemníme mlékem, vložíme zbývající brambory nakrájené na kousky a vše prohřejeme
Bramborovou polévku s rukolou podáváme teplou s nasucho opečeným toastovým chlebem. Pro ostatní strávníky můžeme polévku zjemnit smetanou.