Bramborové karbanátky s koprovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrst strouhanka 1 ks cibule 5 ks menší brambory 10 dkg tvrdý sýr omáčka sůl kopr 1 střik bílé víno 1 ks zakysaná smetana na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Bramborové karbanátky s koprovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme jako na salát nebo nastrouháme nahrubo.
Mezitím oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli. Sýr nahrubo nastrouháme.
Brambory vsypeme do mísy, přidáme cibuli, sýr, strouhanku a vejce, z těchto surovin vypracujeme těsto. Můžeme přidat i uzeninu. Těsto necháme chvíli odpočinout.
Připravíme si studenou koprovou omáčku. Smícháme zakysanou smetanu se solí, trochou bílého vína nebo kořeněného octa. A samozřejmě nesmí chybět nasekaný čerstvý kopr.
Z těsta vypracujeme nízké karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme na oleji nebo sádle.
Ještě horké bramborové karbanátky přelijeme trochou studené koprové omáčky a podáváme.