Bramborové kari s květákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks rajčata 250 g brambory 1 ks cibule 0.5 l voda 1 ks květák 0.5 lžičky hořčičné semínko podle chuti česnek sůl kmín citron koriandr kurkuma mletý pepř podle potřeby olej
Postup Bramborové kari s květákem recept
Postup přípravy receptu
-
Menší brambory očistíme, vložíme do horké vody a vaříme asi 12 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, případně prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
Na trošce oleje opražíme hořčičná semínka, když přestanou poskakovat, přidáme kurkumu, koriandr, cibuli, kmín a pepř. Po chvilce přidáme i česnek a necháme celou směs zpěnit. Přidáme květák a necháme asi 5 minut dusit. Poté zeleninovou směs podlijeme vodou a dusíme dál.
Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme ke květáku a necháme dusit ještě dalších 10 minut. Potom smícháme nakrájená rajčata s citronovou šťávou, přidáme do pánve a už jen krátce prohřejeme.
Bramborové kari s květákem podáváme jako lehký hlavní chod.