Bramborové kari s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajčata
250 g brambory
1 ks cibule
0.5 l voda
1 ks květák
0.5 lžičky hořčičné semínko
podle chuti
česnek
sůl
kmín
citron
koriandr
kurkuma
mletý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory očistíme, vložíme do horké vody a vaříme asi 12 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, případně prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Na trošce oleje opražíme hořčičná semínka, když přestanou poskakovat, přidáme kurkumu, koriandr, cibuli, kmín a pepř. Po chvilce přidáme i česnek a necháme celou směs zpěnit. Přidáme květák a necháme asi 5 minut dusit. Poté zeleninovou směs podlijeme vodou a dusíme dál.

  3. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme ke květáku a necháme dusit ještě dalších 10 minut. Potom smícháme nakrájená rajčata s citronovou šťávou, přidáme do pánve a už jen krátce prohřejeme.

  4. Bramborové kari s květákem podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!