Bramborové knedlíky plněné uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
těsto
2 ks vejce
700 g brambory
100 g krupice
150 g hrubá mouka
80 g jemná strouhanka
náplň
1 ks cibule
2 lžíce olej na smažení
250 g uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme den předem ve slupce. Uzené maso bude chutnější, pokud ho necháme předem aspoň hodinu provařit, ale nemusíme.

  2. Uzené maso nakrájíme na malé kostišky, cibuli (i červenou) nadrobno a spolu orestujeme na rozpáleném oleji. Necháme vystydnout.

  3. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim strouhanku, mouku, krupici, sůl a v misce rozšlehaná vejce. Vypracujeme nelepivé těsto.

  4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát asi 1cm silný a posypeme ho vychladlým osmaženým masem. Plát srolujeme, kraje zahneme a vytvoříme knedlík.

  5. Knedlík vložíme do vařící osolené vody a za občasného otáčení ho vaříme asi 20 minut. Vyndáme, necháme trochu oschnout a nakrájíme na plátky.

  6. Jako přílohu k plněným bramborovým knedlíkům podáváme třeba dušené zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!