Bramborové knedlíky plněné uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl těsto 2 ks vejce 700 g brambory 100 g krupice 150 g hrubá mouka 80 g jemná strouhanka náplň 1 ks cibule 2 lžíce olej na smažení 250 g uzené maso
Postup Bramborové knedlíky plněné uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Uzené maso bude chutnější, pokud ho necháme předem aspoň hodinu provařit, ale nemusíme.
Uzené maso nakrájíme na malé kostišky, cibuli (i červenou) nadrobno a spolu orestujeme na rozpáleném oleji. Necháme vystydnout.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim strouhanku, mouku, krupici, sůl a v misce rozšlehaná vejce. Vypracujeme nelepivé těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát asi 1cm silný a posypeme ho vychladlým osmaženým masem. Plát srolujeme, kraje zahneme a vytvoříme knedlík.
Knedlík vložíme do vařící osolené vody a za občasného otáčení ho vaříme asi 20 minut. Vyndáme, necháme trochu oschnout a nakrájíme na plátky.
Jako přílohu k plněným bramborovým knedlíkům podáváme třeba dušené zelí.