Bramborové noky se salámem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
300 g šunkový salám
mletý černý pepř
1 plátek máslo na vymazání
300 g eidam vcelku
500 g bramborové noky - gnocchi
200 g tvrdý sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové noky vložíme do vroucí vody a necháme je vařit, dokud nevyplavou.

  2. Mezitím si nakrájíme najemno cibulku, salám a sýr na kostičky.

  3. Jakmile jsou noky uvařené, slijeme z nich vodu, trochu jí ale v hrnci necháme a noky společně s trochou vody nalijeme do máslem vymazaného plechu.

  4. Přidáme nakrájenou cibulku, salám, sýr a dáme zapéct asi na 20 minut do trouby na 220 °C. Po 20 minutách vytáhneme zapečené noky, posypeme je strouhaným sýrem a dáme ještě asi na 5 minut zpět do trouby.

  5. Pak bramborové noky se salámem a sýrem vytáhneme a můžeme je okamžitě podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!