Bramborové pirožky plněné kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
kmín
250 g polohrubá mouka
400 g vařené brambory
300 g uzené kuřecí maso
na potření
1-2 bílek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku, máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4 mm silný plát.

  2. Uzené kuřecí maso pomeleme.

  3. Z těsta vykrajujeme čtverce 10 x 10cm, do středu dáme umleté kuřecí maso a přehneme do trojúhelníku.

  4. Bramborové pirožky plněné kuřecím masem potřeme bílkem, okmínujeme a pečeme asi 15 minut dozlatova ve vyhřáté troubě na 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!