Bramborové placičky se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
200 g brambory
1 ks cibule
mletý pepř
3 lžíce polohrubá mouka
muškátový oříšek
1 ks červená paprika
200 g kyselé zelí
omáčka
sůl
1-2 lžičky cukr krupice
mletý bílý pepř
2 lžíce polohrubá mouka
5 lžic smetana ke šlehání
2 lžíce tuk (máslo)
200 ml vývar (z kostky)
1 lžíce nakládaný křen
příloha
1 ks pórek
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
4 snítky petržel kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na dlouhé proužky (po vlákně). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí překrájíme.

  2. Smícháme cibuli, papriku, brambory, zelí, mouku a vejce. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme z bramborového těsta malé placičky po obou stranách dozlatova.

  4. Pórkové proužky povaříme v osolené vodě 3 minuty.

  5. Na rozpáleném tuku zpěníme mouku, podlijeme ji vývarem a smetanou. Krátce povaříme a ochutíme solí, pepřem. cukrem i křenem.

  6. Bramborové placičky i pórek naservírujeme na talíř, přelijeme trochou omáčky a ozdobíme snítkou petrželky. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!