Bramborové plátky zapečené s masem a zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks vejce 750 g brambory 4 lžíce mléko 2 ks cibule tuk na vymazání sůl a pepř 500 g mleté maso 500 g kysané zelí
Postup Bramborové plátky zapečené s masem a zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si podusíme zelí mírně podlité vodou s jednou nadrobno nakrájenou cibulí asi 20 minut.
Mezitím dáme vařit celé brambory ve slupce, ale vaříme je jen do částečného změknutí. Brambory se dodělají při zapékání v troubě. Mleté maso promícháme s druhou nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, špetkou pepře a soli podle chuti.
Zapékací mísu vymažeme tukem. Na dno rozprostřeme vrstvu mletého masa, na něj dáme brambory, které jsme si po vychladnutí oloupali a nakrájeli na plátky, zelí a nakonec opět bramborové plátky. Bramborové plátky s masem a zelím necháme asi 10 minut zapéct, potom zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a vložíme zpět do trouby ke konečnému zapečení. Bramborové plátky zapékáme asi 35 minut.
Bramborové plátky zapečené s masem a zelím ihned podáváme.