Bramborové šišky s mákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 ks vejce
máslo
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
100 - 150 g hrubá mouka
50 g škrobová moučka
1 balíček mletý mák
150 g hrubá krupice
800 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na vál. Osolíme, přidáme škrobovou moučku a mouku s krupicí. Nakonec doprostřed všech ingrediencí uděláme důlek a rozklepneme vajíčko. Rukama zpracujeme vláčné a pevné těsto, které se téměř nelepí

  2. Těsto rozdělíme na stejné dílky a rozválíme z nich šišky. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 10 minut. Uvařené šišky vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat třeba na sítu

  3. Šišky rozdělíme na talíře (zhruba 5 středních porcí) a posypeme mletým mákem, který jsme předem promíchali s vanilkovým cukrem. Podle chuti dáme na teplé bramborové šišky plátky másla a ještě můžeme víc pocukrovat

  4. Bramborové šišky s mákem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!