Bramborové skleničkové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 špetky sůl
1 ks vejce
2 lžíce solamyl
750 g brambory
1 ks žloutek
100 g eidam
150 g hrubá mouka
1 ks větší cibule
100 g anglická slanina
100 g dětská krupička
1 - 2 lžíce petrželka kudrnka
1 sklenice čalamáda z červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme také najemno. Petrželku opláchneme, necháme oschnout a nasekáme nadrobno

  2. K bramborám přidáme vejce, žloutek, sůl a přisypeme mouku, krupičku a solamyl. Vmícháme petrželku i sýr a mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Podle potřeby přidáme krupičku, aby těsto bylo tvárné, ale nelepivé

  3. Těsto rozválíme na vyšší placku a skleničkou vypichujeme kolečka. Vaříme 10 - 15 minut v mírně osolené vodě

  4. Podáváme s opraženou cibulkou s anglickou slaninou (vegetariáni vynechají) a teplou zeleninou, připravenou třeba ze sklenice čalamády z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!