Bramborové skleničkové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 špetky sůl 1 ks vejce 2 lžíce solamyl 750 g brambory 1 ks žloutek 100 g eidam 150 g hrubá mouka 1 ks větší cibule 100 g anglická slanina 100 g dětská krupička 1 - 2 lžíce petrželka kudrnka 1 sklenice čalamáda z červené řepy
Postup Bramborové skleničkové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme také najemno. Petrželku opláchneme, necháme oschnout a nasekáme nadrobno
K bramborám přidáme vejce, žloutek, sůl a přisypeme mouku, krupičku a solamyl. Vmícháme petrželku i sýr a mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Podle potřeby přidáme krupičku, aby těsto bylo tvárné, ale nelepivé
Těsto rozválíme na vyšší placku a skleničkou vypichujeme kolečka. Vaříme 10 - 15 minut v mírně osolené vodě
Podáváme s opraženou cibulkou s anglickou slaninou (vegetariáni vynechají) a teplou zeleninou, připravenou třeba ze sklenice čalamády z červené řepy.