Bramborové vdolečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
300 g brambory
2 lžíce mléko
15 g droždí
300 g hrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení
na potření
povidla (marmeláda)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, jemně nastrouháme nebo prolisujeme, smícháme s moukou, trochu osolíme. Přidáme vzešlý kvásek z droždí, vlahého mléka, cukru. Těsto doplníme o trochu mouky a vyšlehaná vejce. Z ingrediencí zpracujeme tuhé těsto a necháme ho kynout.

  2. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, které dáváme na pomoučený vál, prsty z kousků těsta uděláme vdolečky a potom je zakryjeme plátěným ubrouskem. Necháme je ještě chvíli kynout.

  3. Poté dáváme vdolečky vykynutou stranou do rozehřátého tuku a zvolna smažíme po obou stranách.

  4. Usmažené bramborové vdolečky dáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Před podáváním je natřeme povidly nebo marmeládou a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!