Bramborový guláš s kabanosem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
česnek
olej
sůl
brambory
majoránka
cibule
kmín
chilli
mletý pepř
hladká mouka
gulášové koření
mletá sladká paprika
1 kostka bujon
1 konzerva sterilované červené fazole
kabanos nebo párek
1 konzerva sterilovaná loupaná rajčata
Postup Bramborový guláš s kabanosem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory si nakrájíme na kostky, kabanos na kolečka či kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme
Na oleji zpěníme cibulku, na ni vhodíme brambory, kmín a orestujeme. Dále přidáme kabanos či párky a opět restujeme, přidáme i prolisovaný česnek. Základ bramborového guláše zaprášíme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Promícháme, ale ne dlouho, aby nám paprika nezhořkla. Poté zalijeme vodou, přidáme bujon a majoránku. Kdo má rád ostřejší, tak si přidá i chilli koření. Necháme chvíli vařit
Do hrnce přidáme plechovku sterilovaných rajčat, opět chvíli vaříme a k závěru plechovku fazolí, obsah promícháme. Až jsou brambory skoro měkké, zahustíme guláš směsí voda-mouka, osolíme a opepříme
Brambory ještě dojdou, takže nevaříme až úplně doměkka, rozpadly by se
Bramborový guláš podáváme s krajícem chleba.