Bramborový salát s fazolemi recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 ks vejce
800 g brambory
2 ks cibule
1 lžička hořčice
2 lžíce panenský olivový olej
1/2 dl nálev z okurek
100 g sterilované fazole
2 ks sladkokyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na proužky. Fazole necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Okapané kyselé okurky nakrájíme na malá kolečka

  2. Připravíme si zálivku. Nálev z okurek promícháme s hořčicí a olejem

  3. Připravené suroviny promícháme v míse, osolíme a opepříme. Nakonec vše ochutíme zálivkou a necháme rozležet v lednici

  4. Bramborový salát s fazolemi podáváme ke smaženým pokrmům. Při servírování ozdobíme zeleninou a plátkem vajíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!