Brambory princezny Sisy recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
1 kg brambory
150 ml šlehačka
1 špetka pepř
125 g sýr Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 210 °C. Nadrobno nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě.Vyšleháme je na kaši. Do žloutků přidáme šlehačku, nastrouhaný sýr a pepř. Směs promícháme. Z bílků ušleháme sníh a jemně je vmícháme k žloutkům se sýrem. Poté je spojíme s kaší

  2. Máme dvě možnosti jak vytvářet kroketky:

  3. 1.Směs naplníme do cukrářského zdobícího sáčku a vytváříme bochánky velké jako (např.větrník,nebo jiný tvar) na plech s pečícím papírem (pro slavnostnější pohoštění)

  4. 2. Směs nabíráme polévkovou lžcí a volně je dáváme na na plech s pečícím papírem (běžná příprava)

  5. Pečeme 15-20 min. až budou bramborové bochánky zlatohnědé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!