Brambory zapečené se zelím a klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks vejce 2 šálky mléko 1-2 ks cibule 250 g klobása 60 g červené zelí 750 g brambor podle potřeby olej strouhanka tuk na vymazání podle chuti sůl
Postup Brambory zapečené se zelím a klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásy rozkrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme ji na pánvi. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a zpěníme ji na rozpuštěné slanině. Přidáme kolečka klobásy a rychle opečeme.
Zelí uvaříme do poloměkka, slijeme, necháme okapat a posekáme.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vymastíme tukem a vysypeme strouhankou.
Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu bramborových plátků rozložíme na dno misky, osolíme, zakryjeme klobásovou směsí se zelím a poklademe zbytkem brambor, které opět osolíme.
Brambory s klobásou a zelím dáme do předehřáté trouby, a když se začnou brambory péci, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vajíčka.
Během pečení zakapáváme zapékané brambory olejem.