Briošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
těsto
0.5 lžičky cukr
2 lžíce olej
1-1 lžička sůl
2 ks žloutek
0.5 kostky droždí
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek vlažné mléko
0.2 kostky rostlinný tuk
podle chuti
kmín
mák
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek. V míse vymícháme tuk se žloutky do pěny. Přidáme mouku se solí, olej, vykynutý kvásek, vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto. Trochu ho na povrchu poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  2. Těsto na briošky vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme váleček, který nakrájíme, a z kousků těsta vytvoříme malé bochníčky.

  3. Briošky uložíme na vymazaný plech, necháme chvíli vykynout, potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem nebo mákem a v předehřáté troubě pečeme při 175 stupních dozlatova.

  4. Briošky můžeme jíst samotné, nebo použít jako jakékoliv jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!