Briošky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce těsto 0.5 lžičky cukr 2 lžíce olej 1-1 lžička sůl 2 ks žloutek 0.5 kostky droždí 1 hrnek polohrubá mouka 1 hrnek vlažné mléko 0.2 kostky rostlinný tuk podle chuti kmín mák hrubá sůl
Postup Briošky recept
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek. V míse vymícháme tuk se žloutky do pěny. Přidáme mouku se solí, olej, vykynutý kvásek, vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto. Trochu ho na povrchu poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Těsto na briošky vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme váleček, který nakrájíme, a z kousků těsta vytvoříme malé bochníčky.
Briošky uložíme na vymazaný plech, necháme chvíli vykynout, potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem nebo mákem a v předehřáté troubě pečeme při 175 stupních dozlatova.
Briošky můžeme jíst samotné, nebo použít jako jakékoliv jiné pečivo.