Vepřové rizoto s Moravankou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 balíček rýže 1 sklenice moravanka 1 - 2 lžičky grilovací koření 10 dkg strouhaný sýr 250 g vepřové maso
Postup Vepřové rizoto s Moravankou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme například grilovacím kořením a necháme chvíli odležet. Rýži uvaříme podle návodu na obalu
V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a necháme zesklovatět. Přidáme kořeněné vepřové maso, zprudka orestujeme a necháme chvíli podusit. K téměř měkkému masu přidáme zeleninovou směs Moravanka. Dáme jen hrášek s mrkví, zbytek necháme na ozdobu. Chvíli společně podusíme. Pak vmícháme rýži. Vepřové rizoto s Moravankou již jen prohřejeme
Vepřové rizoto s Moravankou rozdělíme na talíře, porce posypeme sýrem a ihned podáváme. Můžeme ozdobit zeleninou, která nám zbyla z Moravanky.