Plněná paprika s rajskou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 lžíce máslo
4 ks paprika
2 ks cibule
500 ml voda
1 sklenice kečup
2 konzervy rajčatový protlak
mletá skořice
5 lžic hladká mouka
2 lžíce hladká mouka
kari koření
500 g mleté hovězí maso
750 ml hovězí vývar
mleté nové koření
0,5 balíčků vařená rýže
mletý badyán
třtinový cukr
perníkové koření
mletý černý peř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme papriky. Uvařenou a vychladlou rýži nasekáme najemno. Smícháme ji s mletým hovězím, moukou, solí, pepřem a kari kořením. Směs důkladně promícháme. Větší papriky očistíme, zbavíme vnitřních blanek a semínek. Důkladně je naplníme masovou směsí. Ze zbylého masa tvarujeme malé kuličky

  2. V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme ze všech stran papriky. Pak papriky vyjmeme, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vše zaprášíme moukou a vysmahneme světlou jíšku. Tu odstavíme, vmícháme velké protlaky, kečup, koření podle chuti a ještě krátce osmahneme. Pak vše za důkladného míchání zalijeme teplým vývarem a vodou. Vložíme papriky, případně i kuličky. Rajskou omáčku vaříme a častého míchání, až získá hladkou konzistenci

  3. Pokud se nechceme s omáčkou vařit, můžeme papriky a masové kuličky naskládat to zapékací misky, přelít je nezahuštěnou omáčku a zakrýt. Papriky v omáčce pečeme asi při 150 °C v horkovzdušné troubě. Pak omáčku pouze ochutíme a zahustíme

  4. Z rajské omáčky vyjmeme papriky, omáčku přecedíme a můžeme servírovat

  5. Na talíře rozdělíme papriky, přelijeme je omáčkou a nakonec přidáme těstoviny. Plněné papriky s rajskou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!