Brokolicová omáčka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks brokolice
250 g houby
120 ml smetana ke šlehání
1 ks krůtí křídlo
podle chuti
česnek
sůl
masox
muškátový květ
mletý černý pepř
houbové koření
bylinková sůl
koření na zeleninu
podle potřeby
tuk
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Večer předem si uvaříme v jednom hrnci brokolici (hezky doměkka) a v druhém hrnci 1 krůtí křídlo. Zjednoduší nám to práci při dělání samotné omáčky. Necháme ve vývarech do druhého dne, tak jak jsou hrnce po uvaření.

  2. Druhý den ulijeme asi 2/3 vývaru od brokolice, tudíž nám zbude menší množství tekutiny, kterou doplníme vývarem z krůtího křídla a umixujeme. Postavíme na plotnu a jdeme to celé převařit a dochutit. Mezitím než se omáčka dostatečně prohřeje, osmažíme nakrájené houby na tuku spolu s cibulí nakrájenou na jemné kostičky, přidáme trochu soli a třeba houbového koření. Obereme také maso z křídla a dáme zatím stranou.

  3. Když omáčka přejde varem, přidáme do ní osmahnuté houby, promícháme a ochutnáme, není-li třeba omáčku ještě dochutit. Můžeme použít například muškátový květ, česnek, mletý černý pepř nebo jiné koření podle chuti. Pokud nám brokolicová omáčka chuťově vyhovuje, vypneme plotýnku, vmícháme do omáčky maso a za stálého míchání přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou. Mícháme ještě chvíli, aby se omáčka nesrazila. V tuto chvíli máme hotovo.

  4. Brokolicovou omáčku s houbami podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!