Brokolicová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
20 g máslo
200 g brambory
1 kg brokolice
2 dl smetana na šlehání
5 lístků želatina
olivový olej
sůl, pepř
1 ks malý celer
čerstvě nasekaná petrželka
3 ks ředkvička na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný, na tenké plátky nakrájený celer uvaříme v osolené vodě, po 15 minutách přidáme nakrájené brambory a uvaříme doměkka.

  2. Růžičky brokolice jen chviličku povaříme. Scedíme a pokapeme olejem. Pak rozmixujeme brokolici, celer a brambory. Pokud je směs mokrá, vysušíme ji krátce na pánvi.

  3. Vychladlou směs spojíme se smetanou, rozšlehanými vejci, solí a pepřem. Nakonec vmícháme v malinkém množství rozpuštěnou želatinu. Urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a ve vodní lázni pečeme asi 50 minut při 200°C.

  4. Vychladlou paštiku můžeme zdobit růžičkami brokolice, nebo zelenou petrželkou, ředkvičkou a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!