Broskvový kořeněný kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr krupice
2 snítky máta peprná
16 ks badyán
3 kg broskev
1 lžička kyselina citrónová

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme 1,5 litru vody s cukrem na sirup. Velké žlutomasé broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Ihned je ponoříme do vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citronovou, aby si uchovaly krásnou barvu.

  2. Do středu 16 půlek broskví vetkneme hvězdičky badyánu, ovoce urovnáme do čistých sklenic a prokládáme omytými lístky máty. Zalijeme teplým sirupem asi 1 cm pod okraj sklenice, uzavřeme víčkem a vložíme do hrnce s teplou vodou na složenou utěrku. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.

  3. Sklenice opatrně vyjmeme na podložku. Broskvový kořeněný kompot necháme do druhého dne vychladnout a nakonec uložíme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!