Brusinková omáčka vinná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
3 lžíce máslo
3 lžíce mouka
250 ml voda
250 ml víno
1 dl brusinková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vinnou omáčku. Máslo rozehřejeme a zaprášíme moukou. Lehce osmahneme a zalijeme vodou a vínem. Zde je bílé nebo červené záleží na chuti. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Osolíme ji, přidáme kousek skořice a cukr. Omáčku vaříme aspoň 20 minut.

  2. Skořici vyjmeme a podle chuti omáčku dosladíme nebo dokyselíme.

  3. Do hotové vinné omáčky přidáme brusinky, necháme přejít varem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!