Brusinkové čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek cukr
1 ks jablko
1 šálek rozinky
1 šálek voda
1 lžička zázvor
720 ml brusinky
1 lžička mletá skořice
1 šálek vinný ocet
1 lžička mletý hřebíček
1 lžička nové koření mleté

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na střední pánvi přivedeme k varu vodu s cukrem. Stáhneme teplotu a do vody vsypeme všechny zbylé ingredience. Přivedeme zpět k varu a zvolna vaříme dalších 15 minut, nebo dokud jablka nezkřehnou. Následně přelejeme čatní do skleněné mísy.

  3. Přímo na hladinu nedodělaného čatní umístíme plastovou pokličku a mísu dáme do chladné místnosti, kde necháme čatní přes noc ustát. Během noci se chuti a vůně dobře smíchají.

  4. Brusinkové čatní podáváme při pokojové teplotě se sladkým pečivem, nebo se smetanovým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!