Jemně pikantní pstruh na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 50 - 80 g máslo 1 ks pstruh limetka 2 porce špagety 1 lžíce bílé víno mletý bílý pepř 1 ks červená chilli paprička 1 hrst čerstvá petrželová nať 2 - 3 lžíce strouhaný sýr Grand Moravia
Postup Jemně pikantní pstruh na česneku
Postup přípravy receptu
-
Velkého pstruha o váze asi 500 g očistíme a připravíme z něj filety. Filety ze pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno a rozdělíme na polovinu. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus
V pánvi necháme rozpustit máslo, na něm zesklovatíme polovinu česneku a chilli papričku. Na směsi opečeme filety pstruha z obou stran. Nejprve je opékáme kůží dolů, pak rybu otočíme, zastříkneme vínem a krátce dopečeme
Mezitím v hluboké pánvi na rozpuštěném másle necháme zesklovatět česnek, vmícháme špagety, vše prohřejeme, spojíme nastrouhaným sýrem a promícháme s nasekanou petrželkou
Ochucené špagety rozdělíme na porce, poklademe připraveným jemně pikantním pstruhem na česneku, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.