Brusinkový rybíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zálivka
2 dl ocet
2 dl voda
nálev
1 dl voda
6 ks hřebíček
60 dkg cukr krystal
1 ks celá skořice
náplň
1 kg červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz umyjeme a zbavíme stopek. Rybíz dáme na sítko a přelijeme vroucí vodou s octem.

  2. Do hrnce s vodou dáme rybíz. Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vše za stálého míchání vaříme asi 20 minut.

  3. Horkým brusinkovým rybízem naplníme 2 dl skleničky, uzavřeme a necháme je vychladnout v dece. Rybíz nesterilizujeme.

  4. Brusinkový rybíz je dobrý v zimě nebo je dobrý smíchaný s jablkovým nebo hruškovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!