Kuřecí směs s dýňovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 500 g brambory 100 ml mléko 1 ks cibule zelenina koření 8 ks žampiony mletý pepř 200 ml smetana ke šlehání 1 hrst petrželová nať 600 g kuřecí maso 500 g dýně hokaido
Postup Kuřecí směs s dýňovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso (stehenní řízky nebo prsa) si nakrájíme na kostky, očištěné žampiony na plátky
Na pánvi zpěníme cibulku, kterou jsme si nakrájeli na jemno. Zarestujeme kuřecí maso, také žampiony. Okořeníme oblíbeným kořením či zelenými bylinkami, osolíme, přidáme nakrájenou libovolnou zeleninu (nebo rozmraženou směs), zarestujeme, zalijeme smetanou a přikryjeme poklicí. Kuřecí směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme cca 20 - 30 minut
Mezitím si připravíme přílohu. Brambory a dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a přemístíme do hrnce, přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, ihned zalijeme připraveným mlékem, přidáme máslo, zakryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotýnce. Po chvíli rozšleháme ručním šlehačem na dýňové pyré. Můžeme vmíchat nakrájenou nať z petrželky či dochutit jen pepřem
Kuřecí směs s dýňovým pyré podáváme jako teplou večeři, dozdobíme ještě bylinkami či čerstvou zeleninou.