Bublanina s rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
20 dkg cukr krupice
20 dkg polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
3-4 lžíce vřelá voda
čerstvý nebo mražený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce našleháme šlehačem. Za stáleho šlehání přidáváme po částech vřelou vodu - hmota hodně nabude. Za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Mouku a prášek do pečiva dáme do mísy a přidáváme našlehanou hmotu.

  2. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj nalijeme.

  3. Hustě posypeme očištěným červeným rybízem, po částečném povolení může být i mražený.

  4. Bublaninu s rybízem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C. Vychladíme a krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!