Bublanina s rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 20 dkg cukr krupice 20 dkg polohrubá mouka 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva 3-4 lžíce vřelá voda čerstvý nebo mražený rybíz
Postup Bublanina s rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce našleháme šlehačem. Za stáleho šlehání přidáváme po částech vřelou vodu - hmota hodně nabude. Za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Mouku a prášek do pečiva dáme do mísy a přidáváme našlehanou hmotu.
Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj nalijeme.
Hustě posypeme očištěným červeným rybízem, po částečném povolení může být i mražený.
Bublaninu s rybízem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C. Vychladíme a krájíme na kostky.