Bublanina se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
120 g máslo
1/2 balení prášek do pečiva
200 g ovoce
200 g cukr krystal
200 ml zakysaná smetana
250 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
100 g mandlové lupínky
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, špetku soli, cukr, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím príškem do pečiva a zamícháme

  2. Těsto přemístíme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, rozprostřeme, posypeme ovocem a mandlovými lupínky. Můžeme použít i rozmrazené ovoce odkapané na cedníku. A pokud vybereme kyselé ovoce, tak můžeme ještě lehce posypat cukrem

  3. Bublaninu pečeme na 180 °C cca 30 minut

  4. Bublaninu se zakysanou smetanou a ovocem podáváme vychladlou, nakrájenou na čtverce či trojúhelníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!