Bublanina se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 120 g máslo 1/2 balení prášek do pečiva 200 g ovoce 200 g cukr krystal 200 ml zakysaná smetana 250 g polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva 150 ml bílý jogurt 100 g mandlové lupínky máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Bublanina se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, špetku soli, cukr, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím príškem do pečiva a zamícháme
Těsto přemístíme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, rozprostřeme, posypeme ovocem a mandlovými lupínky. Můžeme použít i rozmrazené ovoce odkapané na cedníku. A pokud vybereme kyselé ovoce, tak můžeme ještě lehce posypat cukrem
Bublaninu pečeme na 180 °C cca 30 minut
Bublaninu se zakysanou smetanou a ovocem podáváme vychladlou, nakrájenou na čtverce či trojúhelníky.