Bůček s nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks houska 1 kg bůček podle chuti sůl šunka smetana čerstvě nasekaná petrželka podle potřeby máslo
Postup Bůček s nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme nádivku. Housky nakrájíme na kostičky, pokropíme smetanou, přidáme máslo rozmíchané se solí, čerstvou petrželku a nakrájenou šunku.
Do vykoštěného bůčku nožem vyřežeme kapsu. Do kapsy bůčku přidáme nádivku a konce uzavřeme pomocí grilovacích jehel nebo párátek.
Předehřejeme troubu na 180° stupňů, maso podlijeme trochou vody a chvíli dusíme, pečeme kůží dolů. Po chvíli otočíme a nařízneme kůži, aby se nakonec vytvořila křupavá kůrčička.
Bůček s nádivkou pečme zhruba hodinu, průběžně přeléváme vznikajícím výpekem.