Uzený pečený bůček recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 dl vývar 1 ks cibule 200 g majonéza 6 ks hřebíček křen 3 lžíce med 2 ks bobkový list 10 kuliček celý černý pepř 2 lžíce worchestrová omáčka 1200 g libový uzený bůček vcelku
Postup Uzený pečený bůček
Postup přípravy receptu
-
Bůček očistíme. Cibuli oloupeme. Čerstvý křen oloupeme, nastrouháme, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme
Do velkého hrnce s vodou vložíme celou oloupanou cibuli, celý hřebíček, bobkový list a celý černý pepř. Vše přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Potom vývar odstavíme a vložíme do něj celý kus uzeného bůčku. Maso necháme prohřát přibližně 20 minut, ale nesmí se vařit. Potom maso vyjmeme a necháme okapat
Z uzeného vývaru odebereme asi 1 dl, smícháme ho s medem a worchestrovou omáčkou
Změklou kůži na bůčku nakrájíme na kostičky a maso vložíme do trouby předtopené na 160 °C. Bůček pečeme za občasného potírání medovou směsí asi 40 minut. Maso pouze potíráme, ale nepodléváme
Upečený zlatavý bůček podáváme s křenovou omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo, nakládané cibulky a kyselé okurky.