Buchta z kyšky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 8 lžic olej 2 lžíce kakao 1 balíček čokoláda na vaření 2,5 hrnky cukr moučka 1 kelímek kysaná smetana strouhaný kokos tuk na vymazání mouka na vysypání 1 lžíce soda bikarbona 2,5 hrnky polohrubá výběrová mouka 2,5 hrnky kyška
Postup Buchta z kyšky
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, cukr moučka, sodu bikarbonu, kakao, olej a kyšku smícháme dohromady. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
Buchtu pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C
V hrnci nad vodní lázní rozpustíme čokoládu společně se zakysanou smetanou. Ještě teplou čokoládovou polevou polijeme moučník a posypeme nastrouhaným kokosem
Buchtu z kyšky nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji.