Buchta z kyšky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 lžic olej
2 lžíce kakao
1 balíček čokoláda na vaření
2,5 hrnky cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
strouhaný kokos
tuk na vymazání
mouka na vysypání
1 lžíce soda bikarbona
2,5 hrnky polohrubá výběrová mouka
2,5 hrnky kyška

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku, cukr moučka, sodu bikarbonu, kakao, olej a kyšku smícháme dohromady. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech

  2. Buchtu pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C

  3. V hrnci nad vodní lázní rozpustíme čokoládu společně se zakysanou smetanou. Ještě teplou čokoládovou polevou polijeme moučník a posypeme nastrouhaným kokosem

  4. Buchtu z kyšky nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!