Buchta ze strouhaných jablek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
200 ml mléko
3 lžíce tuk
35 dkg jablko
1 ks prášek do pečiva
15 dkg cukr krupice
30 dkg hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme a vysypeme formu. Troubu pak předehřejeme na 150 °C.

  2. Jablka očistíme a nastrouháme. V robotu ušleháme vajíčka, cukr, tuk a prášek do pečiva. Pak přidáme nastrouhaná jablka, mléko a hladkou mouku. Hněteme, až vznikne těsto patřičné konzistence. Do těsta je možné přidat podle chuti i kakao. Vzniklým těstem naplníme připravenou formu na buchtu.

  3. Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 45 minut.

  4. Upečenou buchtu ze strouhaných jablek necháme vychladnout a na ní je pak možné nalít čokoládovou polevu. Po jejím vychladnutí buchtu nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!