Buchty s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
- sůl
100 g máslo
3 dl mléko
1 ks cibule
20 g droždí
- pepř
600 g hladká mouka
400 g uzené maso
- drcený kmín
- sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme droždí s cukrem a směs zředíme malým množstvím vlažného mléka. Přidáme ještě trochu hladké mouky a takto vzniklý kvásek dáme do teplé místnosti vykynout.

  2. Vezmeme zbytek mouky do které rozklepneme jedno vejce. Přidáme trochu kmínu, osolíme, přidáme 2/3 vlažného másla nebo jiného tuku, zbytek vlažného mléka. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a všechno dohromady pečlivě promícháme a propracujeme v těsto, které pak necháme kynout.

  3. Nakrájíme na kostičky uzené maso a orestujeme ho spolu s posekanou cibulkou. Z vykynutého těsta vyválíme placku, kterou rozdělíme na čtverce 5x5 cm. Na jednotlivé kousky těsta dáme orestované maso s cibulí a všechno to pečlivě zabalíme. Takto připravené buchty naskládáme do vymaštěného pekáče a promastíme kolem dokola každou buchtu. Ty pak necháme v pekáči pár minut vykynout. Před pečením potřeme buchty na povrchu tukem a zasypeme sezamovým semínkem. Nakonec pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!