Pudinková rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl rum 750 ml mléko rozinky 200 - 250 g rýže mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 konzerva kompotované hrušky mandlové aroma třtinový cukr 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Pudinková rýže
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě tak, jak jsme zvyklí. Přidáme špetku soli. Rýži vybíráme jasmínovou, která společně s pudinkem lépe chutná
Pudinkový prášek uvaříme v mléce. Osladíme třtinovým cukrem a mícháme, dokud pudink není dost hustý. Přidáme vanilkový cukr a mandlové aroma
Kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky
Ještě teplý pudink promícháme s rýží, přidáme hrušky a promícháme. Necháme v chladu rozležet. Kdo má rád, přímíchá i rozinky máčené v rumu
Pudinkovou rýži podáváme zastudena, na talíři sypeme mletou skořicí. Příchuť pudinkového prášku můžeme různě obměňovat a přizpůsobit tomu koření i ovoce.