Špagety s mletým masem a šlehačkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 hrneček olej sůl 2 l vývar petrželka 2 ks cibule pažitka 1,5 balení špagety 1 hrnek hladká mouka 2 kelímky smetana ke šlehání 1 lžička drcený kmín tvrdý sýr 500 g mleté vepřové maso 1 hrnek sladký kečup 0,5 lžiček mletý černý pepř 1 hrst sušená majoránka
Postup Špagety s mletým masem a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na oleji dozlatova a potom přidáme mleté vepřové maso. Směs řádně rozmělníme, osolíme, přidáme pepř, kmín a důkladně orestujeme
Poté do směsi přidáme kečup, utřený česnek, majoránku, promícháme, zalijeme šlehačkou a vývarem. Zahustíme jíškou tak, abychom dosáhli poměrně dost husté omáčky a necháme chvíli projít varem. Pokud je potřeba, omáčku dochutíme. Omáčku promísíme se špagetami, které jsme si uvařili tzv. na skus, a nyní můžeme servírovat
Špagety s mletým masem a šlehačkou ozdobíme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou promíchanou s pažitkou.