Špagety s mletým masem a šlehačkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 hrneček olej
sůl
2 l vývar
petrželka
2 ks cibule
pažitka
1,5 balení špagety
1 hrnek hladká mouka
2 kelímky smetana ke šlehání
1 lžička drcený kmín
tvrdý sýr
500 g mleté vepřové maso
1 hrnek sladký kečup
0,5 lžiček mletý černý pepř
1 hrst sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na oleji dozlatova a potom přidáme mleté vepřové maso. Směs řádně rozmělníme, osolíme, přidáme pepř, kmín a důkladně orestujeme

  2. Poté do směsi přidáme kečup, utřený česnek, majoránku, promícháme, zalijeme šlehačkou a vývarem. Zahustíme jíškou tak, abychom dosáhli poměrně dost husté omáčky a necháme chvíli projít varem. Pokud je potřeba, omáčku dochutíme. Omáčku promísíme se špagetami, které jsme si uvařili tzv. na skus, a nyní můžeme servírovat

  3. Špagety s mletým masem a šlehačkou ozdobíme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou promíchanou s pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!