Kuřecí prsa Gurmán recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
150 g máslo
2 ks cibule
250 ml smetana
2 ks rajče
mletý černý pepř
mletý černý pepř
1/2 ks paprika (žlutá)
1/2 ks paprika (zelená)
4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek
koření Gurmán
koření Gurmán
1 sklenka zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky. Cibuli smažíme na másle než zesklovatí, přidáme papriky, rajčata a ještě krátce osmahneme. Zeleninové lečo scedíme a přimícháme k osmažené zelenině. Zalijeme smetanou a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Zeleninovou smetanovou omáčku opepříme, posolíme. Můžeme ochutit také kořením Gurmán

  2. Hranolky nerozmrazujeme, nasypeme na plech, a pečeme při 220°C dozlatova v troubě. Příprava trvá 20 minut

  3. Maso zlehka naklepeme, posypeme kořením Gurmán a smažíme zprudka po obou stranách. Podle chuti osolíme a opepříme. Asi za 10 minut je maso měkké a opečené

  4. Kuřecí prsa Gurmán podáváme s hranolky, zalijeme zeleninovou smetanovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!