Bůčková bašta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 4 ks vejce 1 lžička vegeta muškátový oříšek mleté nové koření 1 kelímek smetana nebo šlehačka mletý černý pepř 600 g prorostlý bůček podle potřeby sádlo na vymazání na ozdobu bylinky (petrželka, pažitka)
Postup Bůčková bašta recept
Postup přípravy receptu
-
Libovější bůček umeleme, smícháme s kořením, solí, vegetou, vejci a šlehačkou. Necháme alespoň 4 hodiny uležet v ledničce.
Pořádně pomastíme alobal sádlem, vložíme ho do chlebíčkové formy a naplníme masovou hmotou.
Pečeme pomalu asi 3/4 hodiny.
Bůčkovou baštu podáváme posypané oblíbenými bylinkami - pažitkou, petrželkou. Přikusujeme chléb nebo jako přílohu dáváme brambory apod.