Bůčková pomazánka 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 lžíce sádlo mletý kmín voda na podlití 250 g vepřový bok mletý černý pepř
Postup Bůčková pomazánka 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve upečeme okmínovaný a osolený bůček bez kůže a kostí.
Upečený bůček nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku spolu se čtvrtkami cibule a stroužky česneku. Pekáč, ve kterém jsme maso pekli, opřeme jednou stranou na vyšší oporu, aby se sádlo se sosem usadilo jen na jedné straně ve vyšší vrstvě.
Do misky s umletou masou přidáme pepř a 2 až 3 lžíce tmavšího sosu zpod usazeného sádla. Řádně vše promícháme, zkusíme, a jestli je třeba, dosolíme (ale opatrně), případně přidáme lžíci vypečeného sádla, aby se pomazánka lépe roztírala.
Bůčkovou pomazánku mažeme na plátky veky nebo předkládáme v kopečcích na talířcích a maže si každý sám. Zdobíme kousky kapie, rajčat či papriky, můžeme zasypat strouhaným křenem. Zapíjíme pivem i vínem.