Bůčková roláda s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 hrstě hrášek 4 lžíce olej sůl 4 ks vejce 1 ks cibule kmín 150 g anglická slanina 1 kg vepřový bok mletý černý pepř 2 ks vídeňský párek
Postup Bůčková roláda s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Bůček rozřízneme na širší plát, který naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky anglické slaniny
Na oleji zpěníme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na půlkolečka nakrájený párek a do této směsi vmícháme osolená a rozšlehaná vejce. Mícháme, až se vejce srazí, a nakonec přidáme hrášek. Tuto směs rozetřeme na plát připraveného bůčku
Bůček srolujeme v roládu. Bůčkovou roládu s hráškem sepneme jehlami na špízy, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a okmínujeme. Bůčkovou roládu s hráškem pečeme přikrytou asi 1 hodinu na 220 °C
Hotovou bůčkovou roládu s hráškem krájíme na slabé plátky a podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.