Bulharské zelí s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 kg kyselé zelí
1 kg vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička čubrica

Postup přípravy receptu

  1. Zelí smícháme s červenou paprikou, přidáme pepř, sůl, olej a čubricu. Všechno promícháme a přidáme maso nakrájené na kousky, opět promícháme.

  2. Směs zelí s masem vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem a dáme do trouby.

  3. Bulharské zelí s masem pečeme na 200 °C 2 hodiny. Každou půl hodinu promícháme. Po 2 hodinách alobal sundáme a necháme dopéct, aby zelí chytlo barvu.

  4. Bulharské zelí s masem podáváme s brambory nebo jen krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!