Buřtguláš se srdíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 ks brambory 2 ks cibule 2 l voda na podlití 1 balíček kuřecí srdce 200 g slovenský salám podle potřeby olej tmavá jíška podle chuti 3 špetky sůl 2 lžičky mletá sladká paprika
Postup Buřtguláš se srdíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka očistíme, nakrájíme na půlky a pak na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Salám nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Do hrnce nalijeme olej, necháme rozpálit a pak na něm osmahneme cibulku. Přidáme srdíčka, salám a orestujeme. Poté přisypeme brambory, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou. Buřtguláš se srdíčky vaříme do změknutí brambor. Ke konci vaření vmícháme tmavou jíšku, znovu krátce povaříme a máme hotovo.
Buřtguláš se srdíčky podáváme s chlebem jako hlavní chod. Nejlépe chutná na druhý den.