Buřtguláš se srdíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks brambory
2 ks cibule
2 l voda na podlití
1 balíček kuřecí srdce
200 g slovenský salám
podle potřeby
olej
tmavá jíška
podle chuti
3 špetky sůl
2 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka očistíme, nakrájíme na půlky a pak na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Salám nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Do hrnce nalijeme olej, necháme rozpálit a pak na něm osmahneme cibulku. Přidáme srdíčka, salám a orestujeme. Poté přisypeme brambory, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou. Buřtguláš se srdíčky vaříme do změknutí brambor. Ke konci vaření vmícháme tmavou jíšku, znovu krátce povaříme a máme hotovo.

  3. Buřtguláš se srdíčky podáváme s chlebem jako hlavní chod. Nejlépe chutná na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!