Buřty na pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-3 lžíce olej 10 ks špekáčky 1 sklenice lečo 1 lžička plnotučná hořčice 1 ks větší cibule 1 sklenice ostrý kečup 0 l černé pivo
Postup Buřty na pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a podélně rozkrojíme napůl.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli v něm lehce osmahneme. Vmícháme hořčici a do hrnce nebo pekáčku rovnoměrně naskládáme poloviny buřtů. Nejlépe tak, aby se nepřekrývaly. Buřty pokryjeme lečem nebo zeleninou a přelijeme kečupem.
Druhou polovinu cibule rozkrájíme na plátky a posypeme jí buřty. Vše zalijeme asi polovinou piva a dáme péct. Buřty hlídáme. Asi po hodině pečení a podle hladiny piva v hrnci - buřty by neměly moc vykukovat, přilijeme další část piva. Až se pivo vypeče, přičemž by měla zůstat nějaká šťáva, můžeme buřty vyndat.
Buřty na pivu podáváme teplé a nejlépe s čerstvým chlebem.