Buřty na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-3 lžíce olej
10 ks špekáčky
1 sklenice lečo
1 lžička plnotučná hořčice
1 ks větší cibule
1 sklenice ostrý kečup
0 l černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a podélně rozkrojíme napůl.

  2. V hrnci rozpálíme olej a cibuli v něm lehce osmahneme. Vmícháme hořčici a do hrnce nebo pekáčku rovnoměrně naskládáme poloviny buřtů. Nejlépe tak, aby se nepřekrývaly. Buřty pokryjeme lečem nebo zeleninou a přelijeme kečupem.

  3. Druhou polovinu cibule rozkrájíme na plátky a posypeme jí buřty. Vše zalijeme asi polovinou piva a dáme péct. Buřty hlídáme. Asi po hodině pečení a podle hladiny piva v hrnci - buřty by neměly moc vykukovat, přilijeme další část piva. Až se pivo vypeče, přičemž by měla zůstat nějaká šťáva, můžeme buřty vyndat.

  4. Buřty na pivu podáváme teplé a nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!