Bylinková omeleta s chřestem a sýrem ricotta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 12 ks vejce 4 lžíce máslo pažitka 4 lžíce ricotta olivový olej strouhaný parmazán mletý pepř citronová šťáva 500 g čerstvý chřest 4 lžíce bazalka, petrželka, pažitka
Postup Bylinková omeleta s chřestem a sýrem ricotta
Postup přípravy receptu
-
Na předehřátém grilu opékáme chřest z obou stran 10 minut, dokud nezkřehne. Odstavíme a udržujeme jej teplý
Mezitím umícháme vajíčka, česnek, koření a bylinky. V ohnivzdorné misce rozpustíme máslo, přilijeme čtvrtinu vaječné směsi a za občasného míchání opékáme 1 - 2 minuty, až směs téměř ztuhne
Misku dáme na rozehřátý gril a omeletu opékáme 3 - 4 minuty z obou stran. Hotovou omeletu vložíme na talíř. Stejně postupujeme při přípravě zbývajících tří omelet. Podle potřeby můžeme přidat máslo
Na každou omeletu rozložíme čtvrtinu opečeného chřestu a lžíci ricotty, lehce ji pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, dochutíme kořením
Na závěr omelety ozdobíme strouhaným parmazánem a čerstvou pažitkou
Recept na omeletu by měl vystačit pro 4 osoby
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky