Bylinková pomazánka z žervé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka majoránka
1 lžička pažitka
2 snítky tymián
2 kelímky žervé
2 lžíce smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
citron
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky opláchneme, necháme okapat, podle potřeby zbavíme dřevnatého stonku a nadrobno nasekáme.

  2. Žervé bez příchuti dáme do misky, přidáme ušlehanou smetanu, bylinky a důkladně promícháme. Pomazánku osolíme, opepříme a podle chuti přidáme pár kapek citronové šťávy.

  3. Bylinkovou pomazánku z žervé podáváme na čerstvém pečivu i opečených toastech. Chutná výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!