Bylinková rýže s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
8 ks rajče
250 g rýže
125 g mozzarella
1 ks zakysaná smetana
podle chuti
0.5 l masový vývar
3 lžíce sekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Cibuli podusíme na rozehřátém oleji ve velké pánvi. Přidáme rýži a společně dusíme. Rýži zalijeme vývarem a krátce podusíme. Asi 15 minut.

  2. Mozzarellu nakrájíme na 16 plátků. Do půl kelímku zakysané smetany přidáme lučinu a lžíci sekaných bylinek. Ochucenou smetanu vmícháme do rýže a osolíme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vtlačíme je do rýže tak, aby byla řezná strana nahoře.

  3. Prolisovaný česnek smícháme se zbytkem zakysané smetany a zbytkem bylinek. Osolíme a opepříme. Hmotou potřeme rajčata a přidáme sýr. Bylinkovou rýži s rajčaty dusíme pod pokličkou ještě asi 15 minut.

  4. Bylinkovou rýži s rajčaty ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!