Bylinková vejce ve skořápce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce 1 ks cibule 6 lžic smetana 10 dkg anglická slanina 500 g hrubá sůl 3 lžíce strouhaný tvrdý sýr podle potřeby olej podle chuti sůl petrželka pažitka bazalka mletý pepř
Postup Bylinková vejce ve skořápce recept
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Bylinky podle chuti opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nasekáme najemno.
Vejce omyjeme a u každého vajíčka odsekneme špičku skořápky. Obsah vlijeme do mísy. K vejcím přidáme slaninu, cibuli, sýr, bylinky, smetanu a promícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
Prázdné skořápky vypláchneme studenou vodou. Necháme okapat, poté do každé skořápky kápneme dvě kapky oleje a do 3/4 je naplníme vaječnou směsí.
Do zapékací mísy nasypeme hrubou sůl, do které položíme naplněné skořápky a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut.