Bylinkové brambory s jarním dipem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl tymián 1 ks rajče chilli 1 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 0,5 ks salátová okurka čerstvá bazalka 6 ks střední brambory
Postup Bylinkové brambory s jarním dipem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na půlky a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě
Mezitím si připravíme marinádu. Na ni budeme potřebovat pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej (asi 1 lžíce), sůl a tymián
Předvařené brambory slijeme, dáme na pekáč vyložený alobalem, promícháme s marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 15 minut
Mezitím si připravíme dip. Do misky dáme kelímek zakysané smetany, prolisovaný česnek utřený se solí a čerstvou pokrájenou bazalku. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vykrájíme středy se semínky, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do dipu. Rajče omyjeme, rozkrojíme, též vyjmeme střídky se semínky a pokrájíme na drobné kostičky. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme chilli a solí
Upečené bylinkové brambory podáváme společně s jarním dipem ke grilovaným masům.