Bylinkové brambory s jarním dipem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
tymián
1 ks rajče
chilli
1 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
0,5 ks salátová okurka
čerstvá bazalka
6 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na půlky a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě

  2. Mezitím si připravíme marinádu. Na ni budeme potřebovat pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej (asi 1 lžíce), sůl a tymián

  3. Předvařené brambory slijeme, dáme na pekáč vyložený alobalem, promícháme s marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 15 minut

  4. Mezitím si připravíme dip. Do misky dáme kelímek zakysané smetany, prolisovaný česnek utřený se solí a čerstvou pokrájenou bazalku. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vykrájíme středy se semínky, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do dipu. Rajče omyjeme, rozkrojíme, též vyjmeme střídky se semínky a pokrájíme na drobné kostičky. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme chilli a solí

  5. Upečené bylinkové brambory podáváme společně s jarním dipem ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!