Bylinkové chipsy z cukety recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl hladká mouka olej na smažení 2 ks mladá cuketa čerstvé bylinky mletá pálivá paprika
Postup Bylinkové chipsy z cukety
Postup přípravy receptu
-
Mladou cuketu (bez měkkého středu) omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky
Na talířek si přichystáme hladkou mouku. Bylinky nasekáme na velmi drobno. Můžeme použít dobromysl, bazalku, petrželku, libeček apod. Pokud nemáme bylinky, volíme mletou pálivou papriku, chipsy budou pikantnější
V hluboké pánvi rozehřejeme olej (lépe olivový). Cuketové plátky obalíme v hladké mouce a prudce osmažíme. Cuketové chipsy smažíme asi 3 minuty. Ke smažení můžeme použít i fritézu
Chipsy z cukety ještě teplé sypeme bylinkami nebo mletou paprikou, podle chuti osolíme. Bylinkové cuketové chipsy podáváme jako chuťovku. Jsou skvělou variantou na klasické chipsy.