Bylinkové masové válečky v rajčatové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 lžic olivový olej na smažení omáčka 1 stroužek česnek 2 lžíce olivový olej 1 lžíce sušené oregano 800 g konzervovaná rajčata směs 2 stroužky česnek sůl 100 g cibule 1 lžička mletý kmín 3 lístky čerstvý koriandr 10 g čerstvá máta 500 g hovězí mleté maso 30 g čersvá petrželka 100 g syrová klobása 1 ks čerstvé červené chilli na ozdobu 200 g řecký jogurt
Postup Bylinkové masové válečky v rajčatové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou petrželku s mátou nasekáme najemno. Peperončíno nakrájíme na kousky a zbavíme zrníček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Společně vložíme s kmínem a koriandrem do mixéru a pár minut mixujeme.
U klobásy stáhneme kůžičku a prsty rozdělíme do mletého masa. Rukama promícháme a přidáme bylinkovou směs, kterou jsme mixovali. Osolíme a prsty masovou hmotu dobře prohněteme.
Lžící vždy vybereme část z masové směsi a rukama tvoříme válečky.
Na olivovém oleji osmahneme rozmáčknutý česnek, který po chvíli odebereme. V rozehřátém oleji masové válečky dobře osmažíme z obou stran a necháme odkapat na kuchyňské utěrce od přebytečného oleje.
Na další pánev s olivovým olejem a česnekem přidáme rajčata a dusíme přikryté několik minut. Po chvíli přidáme oregano, upečené masové válečky a přikryté vaříme dalších 10 minut.
Voňavé masové válečky s bylinkami vyjmeme na talíř, polijeme troškou rajčatové omáčky a pokapeme jogurtem.
Bylinkové masové válečky v rajčatové omáčce podáváme jako chuťovku i jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.